Below is the introduction to my first attempt at a science fiction novel. Unfortunately for my english-reading fans, this introduction and the story will be written in Dutch.

Hieronder vind je een introductie van mijn eerste poging tot een lang verhaal, voorlopig getiteld: Illustro.

 

Illustro is een verhaal dat gaat over ambitie, vertrouwen en lotsgevoel. Maar vooral gaat Illustro over het kennen van jezelf, temidden een stel muren, waarbinnen iedereen elkaars tegenstander is.

De lezer volgt Lana, Sem, Chester en Jules in hun zoektocht naar betekenis en vrijheid in de 23ste eeuw. Als vier vrienden en nieuwe rekruten van Eurospace, de machthebbende eenheid in centraal Europa, gaan zij hun dromen waarmaken tussen het sterrenlicht en laten de duisternis en corruptie van de vestingsstad Dresden achter zich.  Dit wordt de uitdaging van hun leven, wanneer blijkt dat niet alleen de andere ruimtevaarders, maar ook de sterren zelf niet altijd hun ware gezicht laten zien.

Wil je op de hoogte blijven van dit verhaal? Voeg jezelf toe aan de Nederlandstalige mail-lijst of stuur een verzoekje naar patrickschimmel@live.nl .

Veel leesplezier!

 

De stad is aangetast door corruptie en overlopen met een ambitie die het realisme ver overschrijdt. Het idee tot het verleggen van de grenzen van deze stad is daar een teken van. De bevolking laten groeien en meer manschappen de ruimte in sturen was de gedroomde oplossing van de mensen in de toren. Ik vermoed dat zij niet weten dat het daarboven niet veel beter is. Deze eigenschappen zijn namelijk niet gebonden aan aarde; ze zijn onderdeel van onze menselijke natuur.

— R. Graft, politieagent te Dresden. —